4 Mar 2006

bıyık

belki de en büyük sorun bıyıktır.
bu gün 8 mart'a hazırlık ve gündem yaratmak amacıyla gazi caddesinde bildiri dağıttık. bildiri veremediğim bazı tos bıyıklılar ısrarla'bana da ver hanım kız' diye seslendiler. bu hitapları bende, oyuncağı ile oynayan küçük kız psikolojisini yarattı. sevdiğimiz hulusi kentmen'in karşısında idim sanki. bi de'' amca işte 8mart,kadınlar eşitlik de bede debe...'' diyorken kendimi buldum.
erkek denizinde boğulmuşuz,onları da çekiyoruz beraberimizde.
bizim sosyalistler, ''düzen dedikleri hayalet yüzünden biz eşit değilmişiz. düzeni değiştirebilirsek o zaman bizim için eşitlik, mutluluk gelirmiş.''diyorlar. acaba diyorum, kapitalizmi devirme (allah nasip kısmet ederse) aşamasında kadınlar evde çocuk bakıyor olurlar mı? ''işte beylerimiz ne güzel de konuşuyorlar'' diye gururlanırlar mı. erkeğinden dolayı hemcinsleriyle rekabete girer mi?
erkeğimiz bizim için en iyisini düşünür gerçi. çünkü o bir kominist, o bir eşitlikçi, oo biir; her şeyi düşünür, ooo bizim için de düşünür...
bildiride 8 mart' ın kısa özgeçmişiyle beraber farklı bakış açıların slonganları vardı. okuma alışkanlığı olmayan bir ülkede biz kitap dağıttık, sayılır.
herneyse. gazi caddesi'nde çok az kadın vardı. olanlar ise sadece başlığa bakmakla yetindiler.

0 yorum var: