15 Ara 2007

bazen delirmek gerek.

bu hafta yerli malı haftası'ydı. bu nedenle okulumuzda çoğu sınıf yemek verdi. garson vazifesi gören biz öğretmenler, kantinde, uzun tenefüste dinlenirken , müdür yardımcısının gelip şaşkın ve sakar haliyle anlattığı olay, hepimizi epey güldürdü:

'' 6/b sınıf öğretmenleri pınar hanım, öğrencilerden, getirdikleri koladan biraz içmek istemiş. öğrenciler vermekte tereddüt edince, '' ne iş?'' demiş. öğrencilerin elinden şişeyi alarak, bardağına biraz boşaltmış ve ağzına dikmiş. dikmeyle ağzından çıkarması bir olmuş. çünkü içtiği sıvı; ev yapımı kırmızı şarapmış. yani 6. sınıf çocukları yerli malı haftasını kutlamak için sınıfa kırmızı şarap getirmiş. mutaassıp olan pınar hanım, o kadar şaşırmış ki, sıvının şarap olduğunu önce anlamamış. müdür yardımcısına ''bu ne ya?'' diye sormuş. müdür yardımcısı da şaşkın şaşkın, ''şarap!?'' demiş.
her ikisi de soluğu, şarap getiren öğrencinin yanında almış. ''

müdür yardımcısı olayı bize aktarırken, ''bardağın üçte birini içtim, yemin ederim şarhoş oldum.'' dedi. ardından öğretmenlerden biri de, '' getir şunu da biraz demlenelim.'' deyince biz sıradan öğretmenleri bir kahkaha sardı ki sormayın...

0 yorum var: